duvoplus Story
honden

A dog's gotta to do, what a dog's gotta to do…

Leuk vindt Jack het allerminst, en al te vaak moet hij het gelukkig niet doorstaan. Maar toch staat het vier keer per jaar op het programma voor deze golden retriever: een grondige douche. Min of meer de pineut, wegens niet graag doorweekt: Mitchell, zijn baasje.

Jack bevestigt elk cliché over golden retrievers: hij is een zeer vriendelijke hond, die maar al te graag deel uitmaakt van Mitchells gezin. De hond ravot dan ook wat af, elk weekend, met de kinderen, in de grote achtertuin vol mooie populieren. Dat vraagt niet vaak, maar toch vier keer per jaar, om een grondige wasbeurt.

Jack
Eerst spelen...

Today is the day …

“Eerst borstel ik Jack, om losse haren en klitten te verwijderen. Daarna wandelt hij onze inloopdouche binnen, op een antislipmatje. Ik maak hem nat met zacht lopend, lauw water, vanop ongeveer een centimeter afstand. Van achteren naar voren, zeer voorzichtig langs zijn oren, ogen en neus.”

 

Mitchell
“Viermaal per jaar geven we onze golden retriever een grondige wasbeurt. Niet veel vaker, om zijn natuurlijke beschermlaag niet aan te tasten.”
Mitchell
hond in douche
... daarna in bad

Inzepen en veelvuldig spoelen

“Daarna is het inzepen geblazen, met een hondenshampoo. Opnieuw van achteren naar voren, masserend in de vacht. Daarna spoel ik naar achteren toe, tot zeker alle shampoo weg is.” Eenmaal gewassen, mag Jack in zijn badjas, zodat hij vlot droogt. En als finishing touch: wat hondenparfum. Heerlijk, na een verfrissend bad!