duvoplus Story
katten

Borstelen geblazen!

Els gaat zo goed als wekelijks op bezoek bij haar vriendin Femke. Femke heeft al jaren een langharige kat waarvoor Els telkens een overschotje vis of vlees voor meeneemt. Ook Els werd zo grote fan van langharige katten. Ze besloot vorig jaar de langharige kater Ricco te adopteren van het asiel. Hoewel ze erg veel van dit soort katten houdt weet ze er echter niet veel van. De kat braakte enkele dagen na adoptie haarballen op. Els dacht dat katten dit wel vaker deden, maar toen dit steeds frequenter gebeurde ging ze op raad bij Femke.

Toen Els op bezoek kwam en me vertelde dat Ricco wekelijks haarballen ophoestte kon ik meteen raden aan wat dat lag. Ik zei Femke dat langharige katten heel wat vachtverzorging nodig hebben in de ruitijd. Een dagelijkse kambeurt is geen overbodige luxe. Door dat Ricco niet gekamd werd raakten zijn haren bij het wassen in zijn keel terecht waardoor hij steeds haarballen ophoestte.

Ricco de kat
Els & Ricco
Els en Ricco
Op aanraden van Femke kocht ik een aantal bamboe kammen van Duvo+. Eentje om Ricco zijn lange haren te ontwarren, een slickerborstel om haarballen te voorkomen en als laatste een zachte borstel om hem op een comfortabele manier te laten wennen aan het kammen.
Els