duvoplus Story
honden

“Gezond is ook heel lekker”

Lodewijk is een jonge Duitse herder om ‘u’ tegen te zeggen. Sterk, attent en – nu ja – hondstrouw, aldus zijn baasje Danny. Maar zoals wel meer van zijn soortgenoten moet hij op zijn lijntje letten, want hij is gevoelig voor artrose, en dan kan hij overgewicht missen als kiespijn.

“Toen we de jonge Lodewijk als pup in huis namen, wisten we dat we een bijzonder dier adopteerden. Een zeer intelligente, trouwe vriend. Het is niet voor niets hé, dat dit ras vaak wordt ingezet als reddershond”, glundert de trotse eigenaar Danny. “Maar we waken er wel extra over dat hij fit blijft.”

Overgewicht absoluut te vermijden

Duitse herders zijn immers gevoelig voor heupdysplasie. “Dat kan uitmonden in artrose aan het heupgewricht. Online las ik dat daarbij de voeding een grote rol speelt. Als die te energierijk is, loopt Lodewijk een groter risico op overgewicht, wat de symptomen van heupdysplasie kan sterken.”

 

Lodewijk
Lodewijk de Duitse herder

Toch een versnapering op tijd en stond

Al die problemen wil Danny vermijden. Hij waakt er dus al sinds het begin over dat zijn viervoeter niet te veel eet, vandaag twee keer per dag. “Verdient hij iets extra’s, omdat hij weer zijn uiterst brave karakter toonde? Dan krijgt Lodewijk een lekkere en gezonde vissnack, met een hoog omega 3-gehalte en weinig slechte vetten. Daar is hij even gelukkig mee”, glimlacht zijn baasje.

Danny
“Lodewijk toont ons het goede voorbeeld: hij is even enthousiast over gezonde snacks, dan over vettige!”
Danny