duvoplus Story
honden

Met de hond door weer en wind fietsen: pure dierenliefde!

Waar je Maarten ontmoet, is Bob nooit ver weg. Letterlijk, Maarten legt heel wat kilometertjes op de fiets af, met zijn hond achter hem in de trailer. We slaan een praatje met het paar, ergens onderweg. Hoeveel kilometers Maarten al aflegde, hij op fiets, zijn hond Bob in de trailer? Geen idee, maar het moeten er duizenden zijn, vertelt baasje, niet bang van enige overdrijving. We komen het gelukkig paar tegen ergens onderweg in West-Vlaanderen, op – jawel – de fiets.

Bob & Maarten 1

“Ik heb nooit mijn rijbewijs behaald”, bekent Maarten. “Vaak ben ik rijlessen beginnen volgen, maar ik kreeg maar geen voeling met het verkeer. Dus trok ik jarenlang met het openbaar vervoer naar m’n werk. Met ergens in m’n achterhoofd dat onvoldane gevoel. Tot ik met pensioen ging en de klik eindelijk maakte: niet met de auto rijden werd een bewuste, groene keuze.” 

“Natuurlijk blijf ik Marjan missen, maar Bob biedt me veel gezelschap.”

Bob & Maarten 2
Bob & Maarten 3

Tegelijk koos Maarten heel bewust voor een nieuwe hobby: fietsen. “In het begin deed ik dat samen met Marjan, m’n vrouw. Maar zij overleed jammer genoeg enkele jaren na m’n pensionering. Gelukkig krijg ik nog veel steun van m’n volwassen kinderen en – niet te vergeten – Bob, m’n hond. Natuurlijk blijf ik Marjan missen, maar dankzij Bob voel ik me niet alleen.” 

 

En maar trappen!

Bob is Maartens zonnetje, en dat dus ook op de fiets, zelfs als het regent. “Toen ik 65 jaar werd, gaven m’n kinderen me een trailer, waarin Bob me op al m’n tochtjes vergezelt. Veilig en op z’n gemak, terwijl ik maar trap en trap”, schatert Maarten, zichtbaar gelukkig.