duvoplus Story
konijnen en knaagdieren

Niets zo lekker als vers gras, in een lentezonnetje

Leia, het konijn van de jonge meid Laura, huppelt altijd – of toch zeer vaak – vrolijk rond in de kooi. Maar als het mooi weer is en haar baasje niet op school zit, dan is het diertje mogelijk nog gelukkiger. Want dan staat er een leuk uitje naar veel groen op de agenda.

Op een appartement huisdieren hebben: het kan, maar is niet altijd even eenvoudig. “Toch mocht ik van m’n mama en papa een konijntje houden”, glundert Laura. “Ik verzorg Leia heel goed, zodat het dier gezond en het huis proper blijft. Bovendien hoeft m’n schat niet altijd in de kooi te zitten ...”

Niets zo lekker als vers gras, in een lentezonnetje
Leia het konijn

Hop, naar buiten met de pootjes

Leia kan immers geregeld eens de frisse buitenlucht opsnuiven. Achter het grote herenhuis waarin onder meer Laura en haar ouders wonen, ligt een mooie binnentuin, omringd door witgekalkte muren. Daarvan kunnen alle bewoners van het gebouw genieten, inclusief pluizige knaagdieren.

“Leia eet niet alleen dolgraag vers gras, het bevat ook heel wat gezonde vezels voor m’n konijntje”
Laura

Snuffelen in het verse gras

“Natuurlijk laat ik Leia daarbij niet zomaar los, hé”, lacht Laura. “Samen met mama kocht ik een verplaatsbaar, metalen park . Dat zet ik dan op een plekje met veel sappig, vers gras. Dat lust Leia niet alleen dolgraag, het bevat ook veel gezonde vezels!” En ondertussen geniet Laura van het zonnetje, met een goed sciencefictionboek …

Niets zo lekker als vers gras
Lekker worteltje