duvoplus Story
katten

Poezen: het zijn en blijven jagers!

poezen: het zijn en blijven jagers

Hoewel de mens al duizenden jaren voor vele poezen zorgt, borrelt het jachtinstinct in de dieren nog geregeld op. Dat merken ook An en Pedro, bij hun blauwe rus Cherie. Onderdrukken willen en kunnen ze het niet, maar het koppel heeft er wel een speelse uitlaatklep voor gevonden.

Een huispoes hoeft natuurlijk al lang niet meer te jagen. Het bordje vult zich eenvoudigweg met brokjes of vlees uit een blik. Toch trekken katten nog geregeld eens op jacht, het blijven nu eenmaal roofdieren. Jagen verleren is dan ook onbegonnen werk, en zelfs niet nodig.

Vogel- en muisvriendelijk

Ook An en Pedro willen de jacht niet verbieden, maar wel dode vogels of muizen vermijden. “Nu, we wonen in een appartement op de tiende verdieping, veel te jagen valt er hier dus sowieso niet”, vertelt An. Daarom kocht ze enkele gemotoriseerde muizen, waarop Cherie haar instinct kan botvieren. 

An
“Dankzij de gemotoriseerde muizen kan onze poes Cherie jagen, zonder dat er dodelijke slachtoffers vallen.”
An

Wat een spektakel!

De muisjes rijden door hun ontwerp alsmaar verder door de kamer, en dat zeer onvoorspelbaar. “Het levert een amusant en spectaculair schouwspel op, waarbij Cherie compleet uit de bol gaat. Het is fantastisch om te zien hoe de poes achter de muis aansluipt en dan zich aan een duiksprong waagt. Daar genieten de kat én wij ten volle van.”

Poezen: het zijn en blijven jagers!
Poezen: het zijn en blijven jagers!